arrow rightMenadžment Banja Luka
Testovi

Testovi su jako zabavni i svrha im je da utvrde Vaše predznanje ili urođeni
osjećaj za web sajtove. Koji sajt je ljepši? Koji bolje prodaje? Koji sajt nudi
bolji korisnički doživljaj? Najzad, tu su i greške u dizajnu koje treba da pronađete.

hero image
close
icon home

75-90 minuta

icon time

Bez obzira na ishod, vrijeme provedeno u rješavanju testova se ne plaća.

icon chat

Testovi se rade od kuće na kompjuteru ili tabletu, nikako na mobilnom telefonu. Testovi se mogu uraditi bilo kad. Ne moraju se svi raditi odjednom.

icon time

Test 101 je u neprekidnoj upotrebi od 5. decembra 2019.

Druga generacija testova 202, 203, 204 i 205 je u upotrebi od 20. januara 2021. Poslednje ažuriranje pitanja i odgovora je urađeno 10. marta 2023.

Prva generacija testova 102, 103, 104 i 105 bila je u upotrebi od 13. marta 2020.

1. Potrebno je da ispod navedene testove riješite od kuće.

2. Ukoliko skupite dovoljno poena, obavićemo sa Vama Zoom video poziv u trajanju između 15 i 30 minuta. Na video pozivu će biti dva naša menadžera.

3. Ukoliko uđete u uži izbor, pozvaćemo Vas na razgovor i obilazak naše kancelarije. Tom prilikom možete upoznati kolege i radnu atmosferu. Slobodni ste prvog dana da se zadržite koliko god dugo želite u kancelariji. U praksi, kandidati ostanu po nekoliko sati.

4. Ako se dopadnemo jedni drugima, možete odmah narednog dana da krenete s plaćenim poslom.

Ukoliko ste testove perfektno uradili, javićemo Vam se odmah i kroz nekoliko dana obavićemo Zoom video poziv.

Ako ste loše uradili, biće Vam takođe brzo javljeno.

Problem je sa polovičnim rješenjima. U tom slučaju dugo vijećamo i tražimo način da Vas ipak nekako propustimo. Tad se dešavalo da se na odgovor čekalo dugo.

Budite strpljivi, sigurno ćemo Vam odgovoriti.

Potrebno je riješiti sve testove ispod:

101 Business English
Trajanje: 30 minuta
Težina: srednja

Ideja testa je da Vam prikažemo situacije s posla. Pored znanja Vašeg engleskog, ovdje testiramo i način kako razmišljate i kako reagujete. Imamo 6 scenarija sa različitim situacijama gdje treba da se odgovori na klijentov e-mail upit. Opisana je situacija na srpskom, a Vi treba da na engleskom da spremite odgovor, kao kad biste odgovarali na e-mail.

202 Visual Design
Trajanje: 5-10 minuta
Težina: srednja

Zadatak je da odaberete između dva sajta koji bolje vizuelno izgleda. Ukupno je 10 parova. Nemojte obraćati pažnju na konverzije, UX ili brending. Samo gledate vizuelni dizajn sajta. Smisao testa je da utvrdimo Vaše predznanje ili prirodni osjećaj koji su sajtovi vizuelno ljepši.

203 Conversion Rate
Trajanje: 5-10 minuta
Težina: lagan

Zadatak je da odaberete između dva sajta koji bolje prodaje. Ukupno je 10 parova. Nemojte obraćati pažnju na ljepotu ili brending sajta, već koji bolje prodaje. Smisao testa je da utvrdimo Vaše predznanje ili prirodni osjećaj koji sajtovi bolje prodaju.

204 UX
Trajanje: 5-10 minuta
Težina: lagan

Zadatak je da odaberete između dva sajta poznatih brendova iz iste oblasti koji ima bolje “user experience”, odnosno korisnički doživljaj. Ukupno je 10 parova. Fokusirajte se na to koji sajt bolje predstavlja brend i svojim kupcima nudi bolji korisnički doživljaj. Smisao testa je da utvrdimo Vaše predznanje ili prirodni osjećaj za fine nijanse u brending i korisničkom doživljaju.

205 Visual Errors
Trajanje: 30 minuta
Težina: težak

Zadatak je da nađete dvije greške u svakom dizajnu. Ukupno ima 5 radova. Greške mogu da budu nekonzistentnosti, poravnanja, greške u kucanju, izostavljeni elementi, mutni dijelovi, razmaci i slično. Smisao testa je da utvrdimo Vaše predznanje ili prirodni osjećaj da pronađete greške u dizajnu.

101 - U samom testu je opisana procedura za slanje rješenja

202, 203, 204, 205 - Automatski nam stižu rješenja i ne treba ništa da šaljete. Na kraju svakog od ovih testova vidjećete Vaš rezultat.

Nakon što kompletirate sve testove, molimo Vas, da pošaljite Vaš CV sa novijom fotografijom na naš e-mail studio@jobbrs.com.

Po želji, možete napisati i poslati na isti email motivaciono pismo namjenski pisano za ovu poziciju.

Ako želite, napišite par crtica o Vašim hobijima i angažmanu van posla (npr. bavljenje određenim sportom, putovanja sa folklornim društvom, i slično.)

Sve je precizno navedeno u samim testovima. Uradite kako god mislite da je ispravno. Srećno!